به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از risingkashmir.com، در نهمین همایش بینالمللی شاه جیلان که در ناحیه باندیوپورا در کشمیر برگزار شد، علمای اسلام بر ایجاد اتحاد در جامعه مسلمانان و مقابله با تلاشها برای تفرقهافکنی میان آنان تاکید کردند. آنها در سخنانشان اعلام کردند که صهیونیستها مبالغ هنگفتی را در جوامع اسلامی مختلف از جمله کشمیر خرج میکنند تا میان مسلمانان تفرقه افکنی کرده و خطوط فرقهای راه بیاندازند، به همین علت نیاز است تا چنین عناصری که قصد گسترش نفرت در جامعه مسلمین را دارند شناسایی شده و متوقف شوند.
در این همایش که توسط بنیاد بینالمللی کاروانی اسلامی برگزار شده بود، هزاران نفر از جمله زنان شرکت کرده و روحانیون و علمای مذهبی برجسته و شناخته شدهای از کشورهای مختلف حضور داشتند.
مولانا غلام راحول همی، مدیر موسسه بینالمللی اسلامی کاروانی در حاشیه این همایش به خبرنگاران گفت: عناصر ضدمسلمان میلیاردها روپیه را خرج ایجاد تفرقه در امت مسلمان و ایجاد خطوط فرقهای میکنند. در کشمیر نیز ثروت زیادی خرج ایجاد اختلاف میان مسلمانان میشود.
او در ادامه درباره فرقه تکفیری داعش نیز گفت: داعش یک واژه ضداسلامی بوده و اعمال شیطانی آنان هیچ ارتباطی به مسلمانان ندارد. هرچند پیامبر 1400 سال پیش ظهور چنین عناصر ضداسلامی را پیش بینی کرده بود. این عناصر در کشتار بیگناهان دست دارند، حال آنکه اسلام به ما میآموزد که عشق و ترحم را حتی در قبال غیرمسلمانان ابراز کنیم.
علامه آسیف علی قیبله نیز گفت: یهودیان اسرائیل و دیگر کشورها تمام تلاششان را بکار بستهاند تا با ایجاد خطوط فرقهای میان مسلمانان تفرقه ایجاد کنند. ما باید علیه این نقشههای ضداسلامی آنها با هم متحد شویم.
مبارزه با مشروبات الکلی و مواد مخدر
در این همایش روحانیون دینی همچنین خواستار حمایت مردم برای مبارزه با شیاطین اجتماعی همچون فروش مشروبات الکلی و مواد مخدر شدند.
مولانا با بیان اینکه که نزدیک به 32% جمعیت شهری و روستایی کشمیر به مصرف الکل و مواد مخدر معتاد شدهاند، از دولت به خاطر ناکامی در تصویب قانون منع فروش و مصرف مشروبات الکلی در این ایالت انتقاد کرده و گفت: ما کمپین مبارزه با الکل را در سال 2006 راه اندازی کرده و به مبارزه علیه این خطر تهدید کننده ادامه میدهیم تا سرانجام به یک پایان منطقی دست یابیم. بیش از 6 هزار نفر تا کنون کمپین جمع آوری امضاء برای مبارزه با مشروبات الکلی را امضاء کردهاند. دیگر سیاستمداران نیز باید همانند نیتیش کومار نخست وزیر بیهار عمل کرده و مصرف و فروش مشروبات الکلی را ممنوع اعلام کنند.
او در ادامه گفت: لایحه منع مشروبات هنوز در مجلس به حالت تعلیق قرار دارد، اما مردم باید خودشان به جنگ با مواد مخدر بروند.
سخنرانان در همایش همچنین مسلمانان را به پیروی از راه حضرت محمد (ص) ترغیب کردند. شیخ عمر الجیلانی مدیر میهمان این نشست گفت: مسلمانان باید برای رویارویی با چالشهای غالب در میان جامعه اسلامی کسب آگاهی کنند.